Luleå tekniska universitet
hemsidan sök kontakta oss student
Studiehandboken 01/02


Maskinteknik

MTM097 Mekanikens tillämpningar för M 10.0 poäng

ÄMNE (enl SCB)
Maskinteknik

NIVÅ/DJUP
D M

PROGRAM/TIDSPERIOD
M4tm / I-IV

SPRÅK:

EXAMINATOR
Jan-Olov Aidanpää Univ lekt

FASTSTÄLLD


FÖRKUNSKAPSKRAV
Läses i kombination med övriga kurser enligt krav för examensinriktning Teknisk Mekanik på F. Undantag kan göras efter samråd med examinator.

SYFTE/MÅL
Kursens syfte är att tillsammans med metodkurserna MTM081, MTM082, MTM070, MTM071 samt MTM099 (obs får endast väljas i kombination med dessa kurser om inte särskild överenskommelse träffas med examinator) bilda en helhet ("röd tråd") som gör teknologen särskilt lämpad att arbeta med forskning och utveckling inom mekanikområdet. I kursen förtydligas sammanhanget i inhämtade kunskaper och metoder genom deras tillämpning på konkreta tekniskt relevanta problem.

INNEHÅLL
Ett stort projekt, med extern anknytning, som spänner över delar av metodkurserna ovan behandlas i kursen av en grupp teknologer under ledning av lärare och övriga intressenter. Den kunskap som är nödvändig för projektets genomförande ingår i kursen och kursinnehållet kan därför vara olika för olika individer. Projektplanering och ledarskap samt systematisk problemlösning är fasta inslag i kursen.

UNDERVISNING
Undervisningen består huvudsakligen av handledning av projektarbete.Under höstterminen ingår ett antal föreläsningar i projektledning och kreativ problemlösning.Varje projektgrupp är självstyrande med en coach/mentor från institutionen som stöd åt teknologens eget inhämtande av kunskap. I kursen ingår ca 10 lektioner vars innehåll bestäms i samråd mellan studenter och lärare. Avsikten med lektionerna är att komplettera metodkurserna med områden som är väsentliga för projektet.

EXAMINATION
Kursens betygsskala: 3,4,5
Slutbetyget sätts genom en sammanvägning av projektredovisningen och rapporten.
KURSENS BETYGSKALA: 3 4 5

MOMENT/PROV
Projektarbete, projektredovisning, projektrapport 10.0poäng

LITTERATUR
Meddelas senare.

Senast reviderad litteratur: 2000-02-08

Kontaktperson: Jan-Olof.Aidanpää

Gäller för läsåret 01/02.
Ansvarig för sidan: Karin.Lindholm@dc.luth.se

Universitetet | Student | Forskning | Sök | Kontakta oss | In English


LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET
Universitetsområdet, Porsön, 971 87 Luleå. Tel. 0920-91 000, fax 0920-91 399
Last edited 2001-12-17