|
|
|
|
IES631 Geografi B 20.0 poäng | |
ÄMNE (enl SCB) Geografi NIVÅ/DJUP B G PROGRAM/TIDSPERIOD Fristående / vt SPRÅK: Svenska EXAMINATOR Maj-Lis Selberg Univ adj FASTSTÄLLD Kursplanen är fastställd 2000-02-23 och kommer att gälla från ht 00. FÖRKUNSKAPSKRAV IES630 Geografi A, 20 p. MÅL Efter avslutad kurs ska den studerade ha fördjupade kunskaper inom ämnet geografi, med koncentration kring de processer som omformar jordytan, klimatets betydelse och hur människan använder jordytan för bebyggelse och näringsliv, samt ha kunskap om de stora globala ekosystemen. INNEHÅLL MOMENT 1. Geografiska metoder, 5p. Momentet integreras i de övriga kursmomenten. Övningsexempel tas från dessa kursmoment. Framställning av tematiska kartor och användare i datorbaserade metoder för kartframställning. För geografer relevant statistik. GIS. Forskningsmetodik.
MOMENT 2.
MOMENT 3.
MOMENT 4. | |
Mom.4 Projektarbete | 5.0poäng |
Tentamen Mom.3 Det svenska landskapet | 5.0poäng |
Tentamen Mom.2 Naturgeografi | 5.0poäng |
Mom.1 Geografiska metoder, rapport | 5.0poäng |
LITTERATUR * Moment 1 - (1994). Sveriges kartor. SNA. Östman, P. Geografi som vetenskap. Kompendium.
* Moment 2 -. Klimat, sjöar och vattendrag. SNA. Bra Böcker. ISBN 91-7024-898-2. Bradshaw, M., & Weaver, R. (1993). Physical Geography. Mosby. Persson, T (1994). Miljökunskap. Lund: Studentlitteratur. ISBN 91-44-38791-1. Saeger, J. Världens miljö - Atlas. Naturskyddsföreningen och Bokskogen.
* Moment 3 - (1994). Kulturlandskapet och bebyggelsen. SNA. Bra Böcker. Baudou, E (red). Att leva vid älven. CEWE-förlaget. ISBN 91-7542-225-5. Hall, T & Dunér, K (1998). Den svenska staden. Sveriges radio förlag. Törnqvist, G. Sverige i nätverkens Europa. Liber. ISBN 91-23-01680-9.
* Moment 4 - Litteratur om ca 800 sidor väljes i samråd med examinator.
Referenslitteratur:
MOMENT 3:
Senast reviderad litteratur:
2000-02-23
|
|
Universitetet | Student | Forskning | Sök | Kontakta oss | In English |
LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET Universitetsområdet, Porsön, 971 87 Luleå. Tel. 0920-91 000, fax 0920-91 399 |