Luleå tekniska universitet
hemsidan sök kontakta oss student
Studiehandboken 1999/2000


Systemteknik

SMX021 Examensarbete 20.0 poäng

ÄMNE (enl SCB)
Datateknik

NIVÅ/DJUP
D M

PROGRAM/TIDSPERIOD
E /

SPRÅK: Engelska/Svenska

EXAMINATOR


FASTSTÄLLD
Kursplanen är fastställd av Institutionen för systemteknik 1996-04-09, reviderad 1999-02-18 att gälla från HT99.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Studenten skall, med normal studietakt, kunna avlägga examen inom ett år efter examensarbetes påbörjande. Studenten skall ha klarat av de kurser av vikt för examensarbetet som examinator kräver.

MÅL
Den studerande skall enskilt eller tillsammans med en annan studerande, behandla en given uppgift och redovisa resultatet och därvid visa sin förmåga att tillämpa de kunskaper och färdigheter som har förvärvats under studietiden.

INNEHÅLL
Allmänt: För att erhålla civilingenjörsexamen fordras att den studerande utfört ett godkänt examensarbete inom ett tillgängligt ämne. Tillgängliga ämnen vid institutionen för systemteknik är datalogi, datorteknik, industriell elektronik, datorkommunikation, programvaruteknik, reglerteknik, robotik och automation samt signalbehandling.
Val av ämnesområde: Examensarbetet bör genomföras inom ett ämne som har anknytning till specialiseringen under det avslutande studieåret. Den som önskar göra examensarbete i annat ämne ansöker om detta vid institutionen. Den studerande kan då bara få civilingenjörsexamen utan examensinriktning. Examinator bedömer om den studerande har tillräckliga förkunskaper för att kunna påbörja examensarbetet.

Tidsbegränsning av examensarbete: Student som påbörjat sitt examensarbete och inte slutfört detta inom 15 månader kan inte kräva att få fullfölja detta arbete.

UNDERVISNING
Individuell handledning.

EXAMINATION
Avdelningschef vid institutionen för systemteknik ansvarar för att examinator utses individuellt för varje examensarbete i avdelningens ämne.

Obligatoriska moment
För att examensarbetet skall godkännas erfordras att studenten utöver den egna skriftliga rapporten:
- redovisar det egna arbetet muntligt och får opposition på det
- opponerar vid presentationen av ett examensarbete
- deltar vid presentation av minst två examensarbeten utöver de ovan nämnda
- student som inte deltagit i den kurs i informationssökning som erbjuds av biblioteket skall göra detta inom ramen för examensarbetet.
Studenten har rätt att delta i presentation av examensarbeten innan eget arbete påbörjats. Opposition på annans arbete får tidigast utföras när examinator bedömer att det egna examensarbetet är nästan klart.

KURSENS BETYGSKALA: U, G

MOMENT/PROV

Skriftlig rapport 20.0poäng
Påbörjat examensarbete 0.0poäng

LITTERATUR


Gäller för läsåret 1999/2000.
Ansvarig för sidan: Karin.Lindholm@dc.luth.se

Universitetet | Student | Forskning | Sök | Kontakta oss | In English


LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET
Universitetsområdet, Porsön, 971 87 Luleå. Tel. 0920-91 000, fax 0920-91 399
Last edited 1999-12-15