Luleå tekniska universitet
hemsidan sök kontakta oss student
Studiehandboken 1999/2000


GIS Utbildningar i Kiruna

KIR051 Examensarbete 10.0 poäng

ÄMNE (enl SCB)
Geografisk informationsteknik

NIVÅ/DJUP
C K

PROGRAM/TIDSPERIOD
GIS åk3 / Lp IV

SPRÅK:

EXAMINATOR
Anders Östman Prof

FASTSTÄLLD
Kursplanen är fastställd av institutionen för Samhällsbyggnadsteknik 1996-05-13 att gälla från H96.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Studenten ska ha klarat av de kurser som är av vikt för examensarbetet. Examinatorn avgör vilka dessa kurser är. Studenten ska, med normal studietakt, kunna avlägga examen inom ett år efter det att examensarbetet påbörjats.

MÅL
Den studerande ska enskilt eller tillsammans med annan studerande, behandla en given uppgift och redovisa resultatet och därvid sin förmåga att tillämpa de kunskaper och färdigheter som har förvärvats under studietiden.

INNEHÅLL
Allmänt: För att erhålla ingenjörsexamen fordras att den studerande utfört ett godkänt examensarbete inom tillgängligt ämne. Tillgängliga ämnen på GIS-ingenjörsprogrammet är Geografisk informationsteknik (GIT). Med GIT menas en datorbaserad teknik för insamling, bearbetning, analys och presentation av geografiska data.


UNDERVISNING
Individuell handledning. Studenten ska ha en ämneshandledare godkänd av examinator. Om examensarbetet utförs på ett företag ska studenten ha en handledare på företaget.

EXAMINATION
För godkänt examensarbete krävs muntlig redovisning av eget arbete, opponering på annans arbete, närvaro vid ytterligare två presentationer av examensarbeten, skriftlig rapport på eget arbete. Examinator godkänner examensarbetet.
Student som påbörjat sitt examensarbete och inte slutfört detta inom 15 månader kan inte kräva att få fullfölja detta arbete.
KURSENS BETYGSKALA: U, G

MOMENT/PROV
Godkänt examensarbete 10.0poäng
Påbörjat examensarbete 0.0poäng

LITTERATUR


Gäller för läsåret 1999/2000.
Ansvarig för sidan: Karin.Lindholm@dc.luth.se

Universitetet | Student | Forskning | Sök | Kontakta oss | In English


LULEÅ TEKNISKA UNIVERSITET
Universitetsområdet, Porsön, 971 87 Luleå. Tel. 0920-91 000, fax 0920-91 399
Last edited 1999-12-15