ÄMNE (enl SCB) Tyska
NIVÅ/DJUP A G PROGRAM/TIDSPERIOD
SPRÅK:
EXAMINATOR
Katja Merkle Söderholm Univ adj
FASTSTÄLLD
Kursplanen är fastställd av institutionsstyrelsen vid kommunikation och språk 1998-10-14.
FÖRKUNSKAPSKRAV
Allmän behörighet.
MÅL
Kursen ska ge kunskap om kulturella, politiska, sociala och ekonomiska förhållanden i Tyskland. Kursen ges som förberedelse för den utbildning av Europaingenjörer som äger rum i Saarbrücken, Tyskland. Den avser att ge språkorientering i tysk grammatik, formlära och syntax.
Samtidigt byggs ett basförråd av ord och fraser upp. Målet är att den studerande aktivt ska kunna hantera detta språkliga material både skriftlig och muntligt i enkla vardagliga situationer.
INNEHÅLL
Kursen är inte uppdelad i olika delmoment utan kulturkunskap, uttal, grammatik, muntlig och skriftlig språkfärdighet vävs samman.
UNDERVISNING
Undervisningen består till största delen av lektioner som bygger på aktivt deltagande från den studerandes sida. Deltagande är obligatoriskt. Olika former av par- och gruppövningar förekommer.
EXAMINATION
Kontinuerlig bedömning genom aktivt deltagande. Skriftligt prov. På kursen ges differentierade betyg. Den som har godkänts i prov får ej undergå förnyat prov för högre betyg.
KURSENS BETYGSKALA: U, 3, 4, 5
MOMENT/PROV
|
LITTERATUR
Vorderwülbeke A. und A.: Stufen. Kolleg Deutsch als Fremdsprache. Band 1. Kontaktaufnahme. Erste Orientierung, Band 2: Orientierung im Alltag. Klett, Stuttgart.
Rydén, K./Wengse, J./Wistam, A-L.: Modern tysk grammatik. Esselte, Uppsala 1984.
Modern tysk-svensk och svensk-tysk ordbok. Prisma 1985 eller likvärdig ordbok.
Kopierat material kan tillkomma.
ÖVRIGT
Förtur ges till studerande på program EEIGM.
Kontaktperson:
|