Svenska Studiehandboken kurser

Maskinteknik

MTM032 Teknikintroduktion 4.0 Poäng

THIS PAGE IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH

Program/Tidsperiod

Ö1, M1 / Lp II

SPRÅK: Svenska

EXAMINATOR
E Kassfeldt Univ lekt

FASTSTÄLLD
Kursplanen är fastställd av Inst för Maskinteknik 1994-04-18 att gälla från H 94.

FÖRKUNSKAPSKRAV


MÅL
Att studenten ska kunna analysera och konstruera mekanismer. Att ge grundläggande kunskap och kännedom om projektplanering och praktisk erfarenhet av projektarbete. Att presentera intressanta forskningsprojekt med nära anknytning till kurser i högre årskurser.

INNEHÅLL
Kursen består av en teoretisk del, ett projektarbete och studiebesök. Teori Analys av länkmekanismers rörelser med tillhörande kraftanalys. Konstruktion av länkmekanismer - principlösningar. Styrning av detaljer mellan givna lägen, konstruktion av vev- svängarmekanismer m fl. Projektplanering. Viktiga delar i en bra projektplan. Skriftlig redovisning i tekniska rapporter. Regler för rubriksättning, figurtext, tabeller mm. Projektarbete Ett projektarbete i grupper om 6 personer ska genomföras. Uppgiften är att ta fram en mekanismkonstruktion för att utföra en viss rörelse. Alternativa lösningar ska tas fram och värderas. Projektarbetet redovisas skriftlig och muntligt. "Öppet hus" "Öppet hus", dvs ett studiebesök vid forskningsavdelningarna på Institutionen för Maskinteknik och ett industribesök planeras, vardera omfattande en halvdag.

UNDERVISNING
Undervisningen utgörs av lektioner varvat med handledda övningar. I kursen ingår också obligatoriska studiebesök.

EXAMINATION
Den teoretiska delen redovisas med individuella skriftliga inlämningsuppgifter. Projektarbetet redovisas gruppvis skriftligt och muntligt. Graderade betyg ges med bedömning av skriftlig och muntlig framställning samt av inlämnade uppgifters kvalitŽ.
KURSENS BETYGSKALA: U,3,4,5

MOMENT/PROV

Övrigt                                                      	  4.0	Poäng

LITTERATUR
Kassfeldt, E.: Mekanismer, LuTH

ÖVRIGT


Last modified: 97-06-05by Jan Lindberg
Tillbaka till institutions meny